HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Útmutató
Hírek

Vadászok újratöltve, mindenki vessen rá egy pillantást, akinek kedves az élete.Bedobtunk pár új canont, ajánljuk a "keresd a párját" játék kedvelőinek.Csak a rangfoglaló ad erőt és mindent lebíró akaratot.Az oldal nyitott:
2010. december 7-én

STAFF

Demetrius
Admin

Profil - PM

Multi: Jane Bianchi


Rain Phantomhive
Moderátor

Profil - PM

Multik:
Judas
Mavis Rosenthal
Luukas Richter
Chat
Latest topics
» Alapítvány épülete- Dave & Vero
Vas. Nov. 18, 2018 3:00 pm by Veronica Thorne

» Step by Step - Trevor & Ana
Csüt. Nov. 16, 2017 11:27 am by Trevor Estacado

» Why? - Chloe & Trevor & Ana
Csüt. Nov. 16, 2017 10:37 am by Trevor Estacado

» Greg & Lexi
Hétf. Nov. 13, 2017 9:38 pm by Alexis Clarke

» Autók és egyéb gondolatok - Daniel - DJ
Csüt. Okt. 05, 2017 9:28 pm by David Johnas

» Kronológia
Hétf. Szept. 25, 2017 2:43 am by John Dante

» Derek & John A tigris és az oroszlán
Pént. Szept. 22, 2017 4:28 am by John Dante

» Elmaradt kötelesség - Ms Clarke & John
Pént. Szept. 22, 2017 4:14 am by John Dante

» Hazatérés és egyéb katasztrófák - DJ, Phil, Promi
Szer. Szept. 06, 2017 8:49 am by David Johnas

Top posting users this month
Statisztika
Aktív tagjaink: 35
Lányok: 14
Fiúk: 21

Emberek: 6
Vámpírok: 5
Vérfarkasok: 7
Vérgepárdok: 3
Vérhiénák: 2
Véroroszlánok: 5
Vérpatkányok: 0
Vértigrisek: 4
Vadászok: 3
Holdfázis
CURRENT MOON

Share | 
 

 Csak egy fuvar - Ezirius & John

Go down 
SzerzőÜzenet
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Csüt. Márc. 02, 2017 1:21 am

Esik az eső. Már megint. Alig egy hónapja érkeztem új otthonomba, de már most utálom. Ha láttam öt napot amikor nem esett, akkor sokat mondtam. Nem tudom eldönteni, hogy a város fekszik a legundorítóbb éghajlaton, ami csak lehetséges, vagy a sors utál engem.
Ülök a kocsimban, lassan cirkálok a városban, fuvar reményében. Lassan megyek, nagyon figyelek, mert a majd összefüggő vízfüggöny miatt kellemetlenül nehéz észrevenni a taxi után integető gyalogosokat. A szélvédőre tapasztott telefont figyelem, amin keresztül a társaság szokott üzenni, ha utas telefonál be hozzájuk. Semmi. Persze érthető, ilyen időben, ráadásul éjszaka ki a rosseb akarna utazni bárhová.
Ebben a városban szinte mindenkinek van kocsija, taxit legfeljebb turisták, buliból hazafelé tartó túl részeg fiatalok, vagy frissen érkezettek használnak csak.
Picit a gázra lépek, ezen a környéken úgyse lesz senki. A kanyart kicsit élesen veszem be, szemem sarkából látom a kerék nyomán felfröccsenő pocsolyafalat, és a biztonsági öv jó mélyen belém vág, ahogy a kanyar lendülete oldalra ránt. Virtuális nyakleves magamnak. Nem lendület. Centrifugális erő. Fogadjunk, ki tudnám számolni, pontosan mekkora. Talán azt is, hogy ezzel a sebességgel milyen íven kellene kanyarodnom, hogy a gravitációval egyenlő hatással húzzon oldalra, és akkor már csak orbitális pályára kellene állnom, és létrehoztam mesterséges gravitációt. Nyolcvan kilómat kell megszoroznom a forgástengely távolságával, és a szögsebesség négyzetével. Eh, kit akarok átverni, nem tudom kiszámolni. Lassítok. Jók a gumik, de az út vizes, és oroszlán gyógyulás ide vagy oda, ha összetöröm az autót, az drága lesz.
Csippan a telefon, fuvar. Viszonylag hosszú utat akar, majdnem keresztül az egész városon. Pillanatra habozok, hisz mi van, ha egy másik alakváltó. Egy hónapja itt vagyok, de a helyi alakváltók főnökénél (őszintén szólva azt se tudom, külön szervezete van-e az oroszlánoknak, vagy minden alakváltó egyben van) még nem jelentkeztem. Vagy mi van, ha vámpír? Akarok én egy oszladozó hullát a hátsó ülésen? Ki fogom tudni mosni a dögszagot az üléshuzatból? Virtuálisan nyakon vágom magam, tíz percen belül másodszor. Azt akarom, hogy fogadjanak el, mint alakváltót a hétköznapi emberek, én meg itt hisztizem, hogy mi van ha vámpírt kell szállítanom. Ha vámpír, vámpír, majd veszek új légfrissítőt. A realitás eszembe idézi, hogy a heti lakbért még nem fizettem ki, így jelzek a telefonon, vállalom a fuvart. Ha alakváltó akkor az, ha vámpír akkor meg az, majd csak túlélem valahogy, és talán a kocsinak se lesz baja. De azért reménykedjünk, hogy ember lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Csüt. Márc. 02, 2017 9:42 pm

A kiképzés és tapasztalat méltányos türelmet tanít az embernek. A türelem és a komfortra való igénytelenség egy jó vadász ismérvei. Még a víz sem olyan rettenetesen hideg... Ah, mégis ki a frászt akarok átverni? Még egy szomorú pillantást vetek a beázott gyújtáskapcsolóra. Ez bizony nem fog magától megjavulni és tekintettel a csodás időre, ez a rozsdaette lemezkupac itt marad. Nem kéne szidnom a kocsim, de valami mentális enyhítésre még nekem is szükségem van, főleg egy ilyen tortúra után. Ráadásul akármilyen röhejes, innen taxizom.
A telefon kicseng, a diszpécser pedig életunt hangon felveszi az adataim és a kívánt úticélt, majd hasonló életörömmel közli, hogy perceken belül itt lesz egy munkatársa. Ezalatt mivel már alaposan megáztam a rögtönzött szervizelés alatt, már csak kényelmes tempóban megyek át egy szomszédos buszmegálló fedezékébe. Nem mintha az a plusz-mínusz tíz perc vízverés bármit is javítana a küllememen. Lelkem rá, fantasztikus látvány lehetek mint viharvert, talpig terep zöldben díszelgő baltás gyilkos, vagy valami hasonló bizalom gerjesztő lény az éjszaka sötétjéből. Jobban belegondolva a torzszülöttek paradicsomában egy egyszerű mezei gyilkos, elég kispályás, de feltételezem nem egy évezredes vámpír lesz a sofőröm, így talán még én is bizalmatlanságot válthatok ki belőle.
Megint mindenféle felesleges apróságon kattogok. Egyértelmű jele az idegességnek...
Figyelmem lekötésére ellenőrzöm a felszerelésem és ismét lépésről lépésre átgondolom az est hátralévő eseményének részleteit.  Körülbelül a második felelevenítés felénél végre feltűnik egy taxi, remélhetőleg nekem szánva.
Arcomról jól látható felüdüléssel intek neki és szerencsém van, ez az én fuvarom. Kicsit lecsöpögtem de még jócskán vizes vagyok, ráadásul nekem nem megy olyan könnyen a szárítás mint egy kutyának, így már előre látom mekkora örömöt fogok szerezni a sofőrnek. Pláne ha ő a tulaj.
Beesek a hátsó ülésre, málhazsákom magam mellé vetem és mielőtt bármit is mondana próbálom megédesíteni a helyzetet. - Bocsánat a vízért, természetesen a potenciális kárért hajlandó vagyok felárat fizetni. -
Ezzel talán nem fog három méteren belül kidobni, erőszakoskodni meg nem fogok egy civillel. Ráadásul én is bosszankodnék ha valaki elázva ugrana be a kocsimba. A visszapillantóból fürkészem tekintetét és várom az ítéletet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Pént. Márc. 03, 2017 6:29 am

Közeledve a cím felé, vetek egy futó pillantást a műszerfalról lógó fényképes igazolványra. Miért van az, hogy akárhányszor lefotóznak, úgy nézek ki, mint aki túladagolta magát valami illegálissal? Valamikor olvastam egy cikket arról, hogy az emberi arc a látszat ellenére nem szimmetrikus, apró eltérések akadnak. Ezek az eltérések miatt lesz valakinek az arca szimpatikus vagy ellenszenves. A teljesen szimmetrikus arc rossz érzést kelt a nézőjében, mert nem sugároz semmit. Persze a cikk nem foglalkozott azzal, hogy valaki úgy néz-e ki, mint Brad Pitt, vagy úgy mint Ben Kingsley, így a valóságosságát meglehetősen kétkedve fogadtam. De szabályos arc ide vagy oda, a fényképen jól láthatóan az egyik szemem jobban nyitva van, mint a másik, és ez nem barátságosságot, hanem nyáladzó vihogással járó elmebaj kezdeti stádiumát sugallja. Még jó, hogy éjszaka van, és nem fog rendesen látni.
Befordulok az utcába, és nézem a házat ahol az utasnak kellene lennie. Sehol senki. Persze, ez az én formám. Nyelvemen egy káromkodás, és még nem döntöttem el, hogy megkönnyebbülés vagy bosszússág okán, mikor a közeli buszmegállóból egy pacák vadul integet felém.
Nyilván nem fog a zuhogó esőben várakozni, mikor van fedett buszmegálló tíz méterre, rovom meg magam (virtuális nyakleves ismét). Ennél több eszem szokott lenni.
Végigmérem az ipsét, ahogy odamanőverezek mellé.
Fiatalabb, mint ahogy én kinézek, és az unokám lehetne, ha azt veszem, ahogy érzem magam. Kommandós ruha, valami hosszúkás zsák. Akár még jó fej is lehet, és eldöntöm, hogy pozitívan állok hozzá. Ha a multiverzum teória igaz, akkor minden lehetséges és minden lehetőség valóság, akkor ez az utas lehet élőholt démonherceg, paintball oktató, vagy afganisztáni veterán. Úgy döntök, nem élőholt, és nem ellenséges velem, és remélem az univerzum is egyetért.
Úgy állok meg, hogy a fickó a hátsó ajtó és a kocsi hátulja között legyen, kezem a csomagtartó nyitóján. Ha hátrafelé indul, kinyitom a csomagtartót és akkor ki kell szállnom az esőbe (az oroszlán macskaféle, és a macskák utálnak vizesek lenni - magyarázom magamnak az eső iránti undorom), de ha rögtön az ajtót nyitja, akkor megúszom az elázást.
Szerencsém van.
Nyitja az ajtót és beszáll. Csöpög róla a víz, és ezért bocsánatot kér. Már nyelvemen a válasz, miszerint nem kellene felelősséget vállalnia a hidrológiai ciklusért, mert az aligha az ő hibája, de egy újabb képzeletbeli nyaklevessel visszafogom magam. Az éretlen poénkodás egy dolog, de egy idegennel szemben legalább nagyjából fel kellene mérnem hogy reagálja le.
- Szép estét uram, ne aggódjon a vízért. Ilyen időben ez a taxizással jár, és a víznek van egy olyan jó szokása, hogy megszárad. Hova vihetem? - kérdezem. Elvileg a diszpécser elküldte nekem a címet, de mi van, ha a telefonáló utas tényleg nem volt ott, és ez a "Rambo" csak leintett, mert látta, hogy jövök. Közben kezem a taxióra felé mozdul, nem túl lassan, nem is túl gyorsan, lássa a mozdulatot, de ha könyvelés nélkül akarja, legyen ideje időben szólni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Vas. Márc. 05, 2017 1:48 pm

Szerencsés napom van. Meg is állt, nem rázza ki tőlem a hideg és még a víz is mellőzhető. Jobban belegondolva, nyakig vagyok a szarban, de legalább nem hullámzik. Ez is valami.
- Köszönöm. A Covenant street és a Dock hose road sarkára indulnék. - Az udvariasság, udvariasság a berögződés pedig.. hát az sem változik, így ösztönből bemutatkozok és kezet nyújtok. - Ezirius Dimitrovics - A mozdulat hirtelen megáll. Már megszoktam, itt nem viselkedek szelektálóan, de bizonyos műveletek előtt a kesztyűm azért felveszem. Teljesen normális embernek látszik a fazon, de ha netán vámpír vagy vérállat, nem érdemli így a kézfogásom. Nem valami felsőbbrendűségi elmebaj, csupán a kis kedvelt ujjatlan ruhadarab tenyerében egy ezüst kereszt van, közelharcra és hát... elég pontos ismerkedésre. Na ezt egy gyors mozdulattal leveszem. Amúgy sem illik benne kezet fogni. Ennek ellenére látom, hogy a csillogó kegytárgy nem kezd el semmilyen színben pompázni, így azt kizárhatom, hogy ő vámpír lenne. Megint ezen agyalok. Már egy éve itt vagyok és nem tudok alkalmazkodni. Még mindig mindenkit elemek és próbálom kiszűrni a hovatartozását. Pedig itt lépten-nyomon belelehet botlani a természetfelettibe és itt még egész normális jogaik is vannak. Megint túlbonyolítom a dolgot. Ez a munkám és ráadásul egy átlagos civilnél is lehet ilyesmi, még itt is. Nem törvény ellenes, csak rasszista megnyilvánulást ad az embernek, ha nincs megfelelően levezetve egy magyarázattal. Na jó inkább találjunk egy témát, hosszú az út a város másik felébe, csöndben ülve pedig csak a további részleteken agyalnék amit úgy is lépésről lépésre elemeztem oda vissza. Talán már csak latinra nem fordítottam. - Mocsok egy időnk van, nem? Persze mikor hal meg az ember kocsija, ezt szinte érzi. Napsütésben, melegben nem szokott lerobbanni. Annak a dögnek szerintem lelke van és utál engem. - Ha nagyobb sablont húztam volna elő most nem látnánk ki a szélvédőn. Nem vagyok valami fényes beszélgetőpartner és persze hazudni sem szoktam. Erre a munkám jellege szoktatott rá. A vérállat és a vámpír úgy is megérzi. A témáim meg nem a legközkedveltebbek. Nem ismerem a politikai helyzetet, ki nyerte a meccset, mik a szárhírek. Ez nem az én világom és ezért inkáb hallgathattam volna, mintha egy ekkora hülyeséget dobja be. Na ezért nem foglalkozok emberekkel. Vagyis közvetve az ember/természetfeletti vadászat is emberekkel való foglalkozás. Szóval ezért nem foglalkozok a világ szociális oldalával. Ha ezek után is szóba áll velem akkor nagyon unatkozik vagy... vagy ötletem sincs .
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Vas. Márc. 05, 2017 8:35 pm

A cím egyezik, ami jó, mert így nem kell ügyfél-reklamáció miatt hallgatnom a főnököt. Bekapcsolom a GPS-t. Tudom, hol van ez a sarok és odatalálnék magamtól is, de jobb, ha a GPS megerősíti, arról nem beszélve, hogy amennyi taxis hiéna (nem vér, csak taxis - kuncogok magamban) van szerteszét, jó, ha az utas látja, hogy a legrövidebb úton viszem.
Kezet nyújt. Miért? Nem vagyunk barátok, kollégák, haverok, de még csak szomszédok sem. Az agy elmélkedik, a test reagál, és elfogadom a kézfogást gondolkodás nélkül. Tényleg be kéne szereltetnem a biztonsági üveget az első és a hátsó ülések közé.
- John vagyok. John Dante. - vajon megkérdezi, hogy a pokolba viszem-e? Vagy nem ennyire művelt?
A kézfogás után indítom a kocsit. SIKKK-es indulás, ahogy tanultam, sebességváltó, irányjelző, körülnéz, kézifék kiold. Látom a tükörben, hogy utasom elkalandozik a gondolataiban, néma utunk lesz. Nekem megfelel. A hátam mögé ült be, így a kocsi enyhén lejt balra. Meg kéne nézetnem a lengéscsillapítót. A fickó 80, 90 kiló lehet, az velem együtt százhetven, ekkora súlyt kellene tudnia kezelni. Majdnem javítom magam, hogy tömeget, de nem, mert súlyt, mindössze a mértékegység volt rossz, nem kiló hanem newton és nem százhet...
- Mocsok egy időnk van, nem? - szólal meg, belezavarva a számításba, majd panaszkodik egy sort. Tipikus utas. Panaszkodnak az időjárásra, a forgalomra, az árakra, a főnökükre, mintha a személyes pszichológusuk lennék. Lejjebb hajtom kicsit a fejem, így a tükörben remélhetőleg csak a szemem látja az arcom nem, így talán nem látja amit gondolok. Igyekszem vidáman válaszolni.
- És szeret engem, mert így nem hiába cirkálok éjnek idején. Az eső legalább lenyomja a szmogot. Meg a csatornaszagot. Észrevette milyen sok helyen árad a bűz a csatornákból? Emellett jót tesz a parkoknak, tereknek. De egye fene, vállalom a személyes felelősséget, miattam esik. Tegnap lemosattam a kocsit, és ha kocsit mosok, egy napon belül zuhogni fog. Néha elgondolkodom, hogy felhívom a meteorológiai intézetet mikor napos időt jósolnak, és megkérdezem, mennyit fizetnek, hogy ne mossak aznap autót. Milyen kocsija van?
Kedélyeskedem ostobán. Miért kell nekem mindig ellenkezni? Az idő mocsok, igaza van, én is utálom, de nekem mindenképpen szembe kell menni vele és védeni. Különben is, mit érdekel engem, milyen kocsija van? Ha karban tartaná, értene hozzá, akkor nem hagyná az cserben rendszeresen. Jó, én könnyen beszélek, nekem nincs kocsim, ez a taxi is a társaságé. Fogalmam sincs, hogy épül fel, és mi tud leállni esős időben ami megjavul a melegben. Tehát százhetven kiló szorozva a 9,81N/kg gravitációval...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Vas. Márc. 12, 2017 7:15 pm

Dante? Szerencse, hogy nem vagyok valami babonás fazon, most azon merenghetnék, vajon ez egy jel e az este lehetséges végéről. Legrosszabb esetben Dante vitt és ő is hoz el. Vagy egy névrokona. Egyenlőre élvezem a száraz helyváltoztatás nyújtotta kényelmet és a fenébe is, minek a jövőn kattogni nem?
A csendet idétlen kérdésemmel törtem meg, jutalmam pedig egy pillanat hezitálás. Talán ő is jobban értékelte volna a nyugalmat mint valami erőltettet baromságot. Ennek ellenére pontos érveket kapok arra miért is kéne szeretnem az esőt. A kocsim tényleg neki kedvez, az eső pedig néha tényleg jó. Magam is szeretem ha egy vadászat éjszakáján óv a veszedelemtől. Elnyomja a szagokat, és állandó háttérzajt ad, elrejtve engem a váltók műszer pontos érzékszerveiktől. Ha pedig villámlik az maga a tökéletesség. Olyankor még hangtompító sem kell, ezzel nyerve extra stophatást a lövedékeknek. Az avatatlan fül összekeveri a mennydörgéssel, vagy jól időzítve pont annak hangja oltja ki. Sajnos ez nem pont az amiről csak úgy dumálhatnánk. Ellenben az időjárás befolyásoló képessége meg a kocsim. EZ egy jó kezdő szál egy hosszú útra.
- Akkor talán kamatoztatni kéne ezt a képességet a mezőgazdaságban. Bár lehet a helyi indiántörzs konkurencia ként kezelne egy új esőidézőt. - Nem tudom mennyire vevő a szar viccekre, de ez hamar ki fog derülni.
- Egy korosodó rozsdaette Mustangom van. Nem valami csodamasina és valószínűleg még nálam is öregebb, de általában elvisz ameddig kell és haza is hoz... - Illetve nem kár ha szétlövik, véres kerül a csomagtérbe vagy szándékosan csalinak használva felrobbantom, de ez megint nem szalonképes téma. - ... Meg persze eszik mintha muszáj lenne. Bocsásson meg, de szerintem az Amerikaiak nem tudnak használható kocsit vagy fegyvert tervezni. Ami meglepő hisz pont ez a két dolog amire az ember gondol ha sztereotipikus akar lenni az országgal kapcsolatban. Meg talán  még a hamburger, de az itt tényleg mindenhol fantasztikus. - Ennek ellenére is úgy imádják azokat a vacak Ar-15 alapú kisipari hulladékokat. Mégis ki a fene volt aki rábólintott egy közvetlen gázelvezetéses gépkarabélyra? Még a lőtéri por is bántja, nem, hogy egy férfias nyúzóteszt. Megint itt vagyok.  Tudok én egyáltalán valami normálisról beszélni erőltetés nélkül? Gondoljuk át alaposan... nem. Lehet sűrűbben kéne szabadságra mennem. Akkor nem ilyesmire térne mindig vissza az eszem. Pontosabban lehet meg kéne próbálnom végre kivenni egy szabadnapot. Amit persze nem fogok kihasználni. Be kell látnom, azért nem félek a haláltól, mert nincs életem amit elveszítsek.
Ja igen, a társalgás... Valami helyi poént kéne bedobnom. Am...
- Összegezve, esik, késésben vagyok és a kocsim is halott, de legalább nem vagyok egy ázott macskaféle. Így elázva, nekik az lenne az utolsó szög. -
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Kedd Márc. 14, 2017 8:07 am

Elvigyorodom az esőidézős megjegyzésre. Hallgatom a szavait, és gondolkodom, mit tudok a mustangokról. Hát... valamiféle ló az emblémája. Vagy az a ferrari...? Mindenesetre a második világháborúban a mustang gyártott harci repülőt p-51 néven. Vagy csak a neve volt mustang ennek a gépnek. Nem emlékszem.
- Be kell valljam férfiasan, nem értek az autókhoz. Tudom, hogyan kell vezetni őket, és elméletben tudom, mitől megy, de gyakorlatban... - autók, fegyverek, hamburger. A középsőhöz legalább tudok mit hozzászólni.
- Az amerikai autókról túl sokat nem tudok mondani, de az amerikai fegyveripar azért nem olyan rossz. Hogy mást ne mondjak, hátultöltős revolverek. Ezzel törte nyakát a Colt évekre a konkurenseknek. Levédette az eljárást, így a Remington és a Smith & Wesson évekig kénytelen volt elavult szemetet gyártani, amíg a Colt gazdagodott. Az M1911-et se írnám le. Jó, igaz, elavult, túlméretezett, és a kanadai Para-Ordenance mindent tud, amit az M1911 csak jobban, és még külsőre is ugyanolyan, de sportlövészetben még mindig, majd száz év után előfordul. Ráadásul valamelyik, ne kérdezze melyik, nem emlékszem, katonai alakulat még ma is azt használja oldalfegyverként. A részleges szétszerelés rémálom és három kezet igényel, ezt aláírom. Vagy ott van az M-16. Tény, hogy több változata van, mint része a Dallasnak, de a mostaniak már egész használhatóak.
Kicsit elgondolkodom, hogy amiket felsoroltam, hány éve lettek kifejlesztve.
- Bár elismerem, egyik se mai darab. Valahol valóban szánalmas, hogy egy amerikai rendőr osztrák oldalfegyvert visel, egy amerikai katona francia gépkarabélyt használ. Persze én csak érdeklődő amatőr vagyok, egy-két lőtéri puffogtatáson kívül több tapasztalatom nincs. Chicago-ban nőttem fel. - teszem hozzá magyarázatként, gondolom tudja, ott mennyire szigorú a fegyvertartás. - Mindig akartam saját fegyvert, de... hogy mondjam finoman, nem szeretnék senkinek okot adni, hogy rám lőjön.
A macskás megjegyzés szíven üt, amit durva nyikordulás jelez a kormány felől. Szerencsére nem törtem el, de a kezem kicsit megnőtt, és hajtott rajta egy picit. Gyorsan elkapom a kezem a kormányról, remélem nem vette észre. Tudja mi vagyok? Egy kézzel is lehet vezetni ezt a kocsit, így úgy teszek, mintha az ajtónál babrálnék valamit, közben próbálom terelni a gondolataimat. Egy kézzel is lehet vezetni ezt a kocsit, nincs gond. Automata váltós. Mit értett azon, hogy az utolsó szög? Persze, hogy automata, ki használna manuálisat, ha lehet automata is. Ha ilyen sebességnél kiugrom, súlyos sérülésekkel, de túlélhetem. Arról nem beszélve, hogy egyszer láttam egy manuális autót, és három pedál volt benne. De nem tudom feltűnés nélkül kicsatolni az övet. Három! Mégis mivel kellene nyomnom a harmadik pedált? Vajon meg akar ölni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Pént. Márc. 17, 2017 8:48 pm

A kocsik nekem sem az erősségem így jókedvűen tudatosul bennem, nem azokról fog szólni a hosszúnak ígérkező út. Megszerelni tudom, vezetni is magas szinten kellett megtanulnom, de valahogy sosem tudtak úgy hozzánőni a szívemhez mint a fegyverek. Pontosan ebből kifolyólag a lelkesedés lángjai lobbannak fel szemeimben, mikor meghallom őt egy értelmes véleményt kifejteni a helyi fegyveriparról. Ritka társaság egy értelmes fegyverkedvelő. Amerika pedig a lőpor hazája de a felhasználók nem igen vannak tisztába eszközeik képességeivel, történelmével vagy annak esetleges vetélytársaival. Egyszerűen csak gyakorolják a jogaikat és állítják, hogy  ami a kezükben van az amerikai és a földön a legjobb. Viszont ő más... ebből a monológból lendületet véve bele is merülök a témába, reménykedve annak mérete az egész utat ki fogja tölteni.
- A maguk fegyveriparának múltbéli érdemeivel nem vitatkozhatok. Elég csak annyit mondanom, Browning-Sig reteszelés, vagy maga a magnum lőszerminősítés fogalma. Nem beszélve az 50BMG-ről, ami szerintem az ország védjegye. Viszont a modern kihívásoknak csak a precíziós puskáik tudnak megfelelni. Az M-16 vagy AR-10-re alapuló fegyverek elavultak, a vezetés mégsem ismeri el, csak megveszi a Német és Belga eszközöket, amik sokkal jobbak és az érzékenyebb egységeket azokkal szerelik fel. A H&K odáig pofátlankodott, hogy a 416 külsőre szinte pontos mása az M-4-nek, csak belülről van benne egy használható gázelvezetés. Persze az USA meg tonnaszámra veszi ezt a fegyvert, mikor a sajátját is tovább fejleszthetné. - Nem hagyom levegőhöz jutni, hisz akár potenciális vásárló is lehet a fazon. Nem sokat jártam Chicago-ban, de akkor biztos a rövidebb pórázon tartott államok közé tartozik.
- A tapasztalat hiányát pótolhatjuk. Amit pedig mond az csak tévképzet. Egy fegyver arra ad okot, hogy a rosszakaró inkább könnyebb célpontot keressen. Nem akarok magára erőltetni semmit, de ha meggondolja magát megadhatom az elérhetőségemet. Voltaképpen a helyi  fegyverbolt tulajdonosa vagyok. Legális üzlet, bevizsgált fegyverek. - Végülis nem hazudtam. A bolt legális és ott tényleg minden fegyver le van papírozva. A helyi vadászoknak másik útvonalon szerzem be az igényelt terméket. Viszont az nem az üzlet része.
A vicc után nagyon meglepően viselkedik.Talán begörcsölt a karja? Vagy valamivel megsértettem? Ejj lehet, hogy váltó? Megígértem magamnak, itt a civileket nem zaklatom azonosítással. Ez nem a nagyvilág hanem New Age. Itt hemzsegnek a természetfelettiek és amúgy is még odakint is a java ártatlan. De még az sem biztos, hogy váltó... csak kellett volna az a kurva kesztyű. Idióta vagyok, az meg éget. Ha valami az bántóbb mint egy szar vicc. Még mindig opció a hirtelen görcs is. Jobb lenne ha megszólalnék találgatás helyett.
- Minden rendben? Remélem ezt nem a gyenge viccen okozta. -
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Kedd Márc. 21, 2017 1:53 am

Az orr az az érzékszerv, ami nem csak fizikailag van a legközelebb az agyhoz, de az érkező ingerek is mélyebb, tudattalanabb információt hordoznak, mint a többi szenzor. Az ember már elfelejtette használni ezt, és ami maradt a szaglásból, azt is tönkreteszi a civilizált életmód, szmog, dohányzás, és a külvilág teljes ignorálása. Én azonban likantróp vagyok, az orrom pont olyan érzékeny, mint egy valódi oroszláné, csak néha használnom kellene. Az autó fenyő illatú légfrissítője, a motor felől áradó, tudásommal leírhatatlan szagkeverék és a bőven fűszerezett gyros amit vacsoráztam viszont gondoskodott róla, hogy a közönséges halandókhoz hasonlóan tökéletesen figyelmen kívül hagyjam a szagokat.
Mély levegőt veszek az orromon, közben kieresztem a rejtett kezemen a karmaimat, hogy ha igazam lesz és ugranom kell, szét tudjam vele marcangolni a biztonsági övet. Két ponton is el kell tépnem, így nem lesz egyszerű.
Torkomban dobogó szívvel parancsolok rá az agyamra, hogy kivételesen próbáljon meg a lényeggel foglalkozni, az ostoba álmodozás helyett.
Valamiféle alkohol. Izzadtság, amit elnyom valami kence, nem igazán dezodor, mert inkább tompít, mint felülírni próbál. Fegyverolaj. Lőpor. Na jó, nem biztos, hogy lőpor, mivel a füstnélküli lőpor szaga nem kénes jellegű, a feketelőporral ellentétben, így lehetne valami más is. Ennyi. Nem érzek idegességet, harckészültséget. Ez két dolgot jelenthet. Vagy annyira profi, hogy elrejti magát előlem, ez esetben feltételeznem kell, hogy bármit teszek, el fog kapni, legfeljebb még hülyére is ver előtte. Vagy nem akar nekem ártani.
Következtetés 1: Nincs értelme menekülni.
Következtetés 2: Legalább tíz másodperce kussolok remegve, mint a kocsonya, és ezt valahogy ki kellene magyaráznom.
- Semmi komoly - hazudom olyan hangon, ami még engem se győz meg, pedig én igazán nagyon el akarom hinni, - begörcsölt a kezem. Ne aggódjon, már helyrejött, és automata a kocsi, egy kézzel is tudom vezetni. - Kis koncentrálással visszahúzom a karmaim, és jól láthatóan felemelem a kezem, megmozgatom az ujjaim. - Látja? Semmi bajom. - aztán csak nézem a szétszakadt ingujjamat, és remélem... nem remélek már semmit, csak próbálom terelni a témát. A fegyveres beszélgetéssel folytatom, mert az láthatólag mindkettőnket érdekel. Megköszörülöm a torkom, és próbálok férfiasan, határozottan beszélni.
- Az M16 a maga idejében jelentős újítás volt. Mindössze azt az apróságot felejtették el közölni a katonákkal, hogy a fegyver alapos és gyakori tisztítást igényel. Nem csak, hogy nem közölték ezt, de nem is adtak hozzá tisztító eszközöket, mondván ez is olyan strapabíró, mint a kalasnyikov. Ehhez jött a csapnivaló lőszerminőség. Nem egy, nem két katona halt meg Vietnámban azért, mert lecserélték ezt a szemetet zsákmányolt AK-kra, és újonnan érkezett társaik tűzet nyitottak rájuk a kalasnyikov jellegzetes hangja felé célozva.
Megrázom a fejem. - Ami nekem fájdalmas, az az újdonság hiánya. Persze, naponta bukkannak fel újabb M1911 verziók és M16 klón gyártók, de hol van a fejlődés? A német G11 például több, mint harminc éves, forradalmian új technológia, de félbemaradt a fejlesztése Németország egyesítése miatt. Más újdonságot nem is nagyon tudok mondani. Vagy ott van a Vector géppisztoly, a függőlegesen mozgó zárszerkezettel csökkentett visszarúgással. Zseniális, mégis egyszerű. Hol van a többi fejlesztés? Miért nem fejlődik a fegyveripar úgy, mint mondjuk az autók, vagy a számítástechnika?
Meg kell valljam, az olyasféle liberális marhaság, mint hogy a fegyver viselése csak kiprovokálja, hogy rámlőjenek, távol áll tőlem. Inkább úgy értettem, hogy... nos, ebben a városban kiemelten sok az izé. Duplázás egy glockból .40SW lőszerrel leterít egy átlagembert, de egy alakváltót vagy egy vámpírt legfeljebb felbosszant. Egy emberrel szemben talán megállom a helyem az öklömmel, de ha egy vámpír köt belém... egy pisztoly nem oszt, nem szoroz. Őszintén szólva nem is ismerem a helyi fegyvertartási, viselési törvényeket.
- monológom végére a szívem is lenyugodott, továbbra se érzek ellenséges szagot. Nem állítom, hogy biztonságban érzem magam, de ha át tudom tolni magam célpontból ügyféllé...
- Őszintén szólva most elgondolkodtam, hogy ha nem is hordani, de csak a birtoklás öröméért be kellene szereznem egy-két eszközt. Nem feltétlen praktikussági szempontból, de ami mozgatja a fantáziám ez a Taurus Judge nevű revolvere. Tudom, hogy a Smith & Wesson is gyártott valamikor hasonlót, de az, már bocsánat, undorítóan néz ki. Meg egy Desert Eagle is jól mutatna a polcon. Célnak máig nem jöttem rá, mire lehetne használni, önvédelminek túl nagy és nehezen rejthető, hadi célokra alacsony a tárkapacitása, sportra túl drága a muníció és túl nagyot rúg.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Pént. Ápr. 07, 2017 9:49 pm

Nézem ahogy kellemetlen érzés, talán némi aggodalom jelenik meg az arcán. Nem akarom zavarni pillanatnyi csöndjében aminek még az okát sem tudom biztosan, de a motor zúgásával az ő hangja kezd ismét keveredni és micsoda ócska kifogást dob felém. A vak is látja mi lehet a baja. Keményen aggódik, ezért inkább tisztázom a helyzetet.
- Nem kell kifogásokat gyártania Dante, jól tudom mi a baj. Nem fogom lejelenteni a cégének, hogy ilyen fáradt állapotban is vezet. Nem az a fajta ember vagyok. -
Mintha ettől megnyugodott volna mert újra visszatértünk a fegyveres témákra ami kimondottan jólesik nekem is.
Meglepően tanult a témával kapcsolatban... Már már azt hinném egy múltbéli szálat takargat ez a jártasság. Valamit amiről nem szívesen beszél. Vagy csak fegyverrajongó. Ebben az országban ennek hagyománya van.
- Ebben igaza van. Nagyon kevés látványos új technológia nem kerül ki a piacra. Bár azért az FN-2000 40mm-es gránátvetőjével összehangolt ballisztikai elektrooptika megér egy misét. Nem beszélve az orosz 7H31 9mm-es lőszer variánsról. Ennek ellenére a tény az tény. Inkább az elektrooptikai berendezések és egyéb kiegészítők fejlődnek mint maguk a fegyverek. Talán az új trend, a műanyag mánia, még illik ide. Az összes felső kategóriás PDW, géppisztoly, gépkarabély már szinte teljesen műanyagból készül. Megint az FN-2000-et venném ki mint példa, hisz annak már az elsütőszerkezete és részben az zárkeret is kompozit ami azért elég lenyűgöző. Viszont a gránátok szépet fejlődtek az egyre inkább teret hódító termobarikus robbanószerkezet kialakításával. Vagy a teljesen automata és tűzcsapás alatt uralható sörétesek? Usas-12 vagy az AA12 főleg az AA ha a hozzávaló FRAG-12 robbanólövedékeket is beleszámoljuk. Na az valami. Esetleg még a RIP 9mm-es lövedék. Az azért forradalmi. Áthatoló ereje mint egy FMJ, de mégis széthullik a puha közegben és roncsolóbb sebcsatornát hagy mint bármelyik JHP.  Most így jobban belegondolva ha nem is olyan látványos, azért a fegyverek sem ácsorognak egy helyben. Sőt... - Kicsit meglassulok, majd kémlelni kezdem a tekintetét, vajon tud e még követni, vagy már csak bólogat unalmában. A rövid légvétel után inkább rátérek a valósabb vizekre és mint ügyfél kezdem kezelni. Vannak elképzelései, ami jó. Én pedig  beszerzem és tökéletességre hangolom azt az eszközt amit jónak lát. Azért megpróbálok rá hatni, hisz az indokok alapján nagy valószínűséggel ember.
- Pisztolyhoz itt is joga van, mint egyre több Amerikai államban. A lényeg viszont a totális biztonság. Igen kényes témát vetett fel a természetfelettiekkel. Szerencsére nem kell azokhoz a túlmisztifikált, nyílt titokként működő vadászokhoz fordulnia ha fél ezektől a személyektől. Kérem ne ijedjen meg de hagy mutassak egy mintapéldányt. - Lassan és jól láthatóan, nem markolva, hanem három ujjal fogva elő húzom a jó öreg, saját magam által hangolt Glock 17 Gen4-et. A fegyver műanyag tokjának minden egyes négyzet centiméterébe egy-egy kis mattított ezüstkereszt van beleágyazva, valamint a csővég is hosszabb, jól láthatóan alkalmas a hangtompító felszerelésére. A sátorvas elején egybeépített taktikai lámpa és lézerirányzék foglal helyet, a szán tetején pedig Leupod reflex irányzék trónol. - Tudom, hogy otromba nagy, de a törvény csak azt írja elő, hogy rejtve kell viselni, azt nem, hogy mennyire legyen nyilvánvaló, hogy rejtett fegyver van nálam. -
Vigyorgok jókedvűen és folytatom a termékbemutatót. - Ebben a kicsikében minden megvan ami a totális önvédelemhez kell. A szánon kívül semmi sem érinthető, se vámpír, se váltó számára. A lövedékei pedig saját kezűleg gyártott 9mm multi-k. Egy JHP lövedék réz helyett ezüst köpennyel, ólomnak pedig nyoma sincs, mert a teljes térfogat szenteltvízzel van feltöltve. Persze durvább falvastagság kell, nehogy deformálódjon a belballisztikai szakaszban és ugye a lövedék tömege is jóval alacsonyabb, így bár a csőtorkolati sebessége szépen megnő, a stophatás és a hatásos lőtávolság bizony kárát látja ennek. Szóval jó helyre fordult, bármitől is tartson arra nálam van orvosság. Természetesen ember ellen is tökéletes. - A fegyvert szépen a helyére teszem és mintha... ezt nem kellett volna?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Szomb. Ápr. 08, 2017 4:44 pm

Megkönnyebbülten kifújom a levegőt. Ha fáradtnak néz, az rendben van. Bár így belegondolva, mikor voltam én utoljára fáradt? Persze, aludni tudok, akár napi tizenhat órát is, de ha kell, napi négy-öt órával is elvagyok akár heteken át. Egyszer elmentem konditerembe, mondván ha már likantróp vagyok, nézzek már ki jól, mert a változás mindössze a szőrzetemre erősített rá, a hurkáimat nem tüntette el. Két órán keresztül emelgettem a súlyzókat, minden különösebb hatás nélkül. Még csak le se izzadtam. Gyanítom, gyorsabban regenerálódom, mint ahogy normál edzéssel terhelhetném az izmokat. Mondanom se kell, most is túlsúlyos vagyok. Biccentve tudomásul veszem amit mond, nem fárasztom magam hálálkodással, nem tűnik olyannak, akinek erre van szüksége, és csak ismét elárulnám magam, hogy terelek. Különben is, amiket utána mond, sokkal érdekesebb téma.
- A gránátvetőkhöz túl sokat nem tudok hozzászólni, mármint azon kívül, hogy néhány éve, még a S.C.A.R. előtt volt egy tender a hadsereg fegyverzetének a cseréjére, és valamelyik cég, már meg nem mondom melyik egy teljesen cserélhető, egymásba átépíthető fegyvercsaládot nevezett. Úgy értem, a fegyver váza kivételével minden cserélhető volt, így át lehetett alakítani változatos kaliberekre, gépkarabéllyá, mesterlövész puskává, nehézgéppuskává. Ha jól emlékszem, ennek is az igazi újítása az optikai irányzék számítógépes rendszere ami tényleg durva dolgokat tudott a gránátvetővel összekapcsolódva. A probléma persze az volt, hogy a célzórendszer kezelési útmutatója vastagabb volt, mint Ohio állam telefonkönyve. Ez az én problémám is a jelen fejlesztési irányokkal. Túlbonyolítás, miközben egyszerűsíteni kellene. Hacsak nem számítunk egy szuperfejlett űrlény faj támadásaira, a jövő összecsapásai asszimetrikusak, már eleve megvan a technikai fölényünk. Nem trükkös, túlbonyolított kütyük kellenek, hanem egyszerű, de zseniális ötletek, amik csökkentik a költségeket, növelik a hatékonyságot. Mint a műanyag használata. A mai műanyagok, ha nem is olyan erősek, mint az acél, elég masszívak, hogy használhatóak legyenek, ugyanakkor jóval könnyebbek. Ezáltal több felszerelést, lőszert, ilyesmit vihet magával a katona. Jó, egy P-90-en nem lehet áthajtani egy tankkal károkozás nélkül, mint egy kalasnyikovon, de ennyi kompromisszum talán belefér. Ergonómia, miniatürizálás, és minél inkább kompatibilitás egymással. Legalábbis szerintem.. - magam is meglepődöm, mennyire élvezem ezt a beszélgetést. És majdnem kihagytam ezt a fuvart. Arról nem beszélve, hogy majdnem kiugrottam a kocsiból. Az automata sörétesek említésére még szélesebbé válik a mosolyom, remélhetőleg még emberi határokon belül.
- A lelkemet eladnám, hogy lőhessek full auto sörétessel. Egyszer el is akartam menni egy fegyver-show-ra, még egy ócska, lepusztult kocsit is vettem, hogy szét lehessen lőni. De aztán... másként alakultak a dolgok. - Hát igen, teszem hozzá magamban, mikor láttam, hogy egy alkar méretű ezüst kereszttel tesztelik a kapunál a belépőket, hogy biztosan csak emberek mehessenek be, inkább visszafordultam. Közben mentális feljegyzés, Usas-12, AA12, utánanézni az interneten. - Félautomatával lőttem csak, Benelli gyártmány volt, a pontos típusra nem emlékszem. Mármint előagyszános, de működött félautomataként is. A lőtérvezető húzta is a száját, mikor sokadik lövésnél az anatómiai lőlap helyett a felette lévő számlapot találtam el. Mint minden amatőr, én is rántottam el a fegyvert, hogy kompenzáljam a visszarúgást. Elméletben tudom, hogy nem szabad, de hát tudjuk mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között.
Tág szemekkel figyelem a tükörből, ahogy előveszi a fegyverét, és magyarázza a részleteket. Jobb lett volna, ha nem vonja elő, mert a "Kell nekem ilyen" érzés annyira erős, hogy a fejem hátuljából ordító "miért hord vámpírok/alakváltók elleni fegyvert, ellenük tervezett lőszerrel????" hangot is elnyomja.
A fegyverolaj megcsapja az orrom. Meg lett tisztítva az utolsó használat óta. A fegyveren alig látható kopásnyomok, ahol a fegyvertok kikezdte a sok előhúzástól. Gondolom a tok is kompozit műanyag, és egyedileg készített a fegyverhez. Gyári alap tokba nem lehet ennyire felszerelt pisztolyt rakni. Az ezüstberakásoktól kicsit égnek merednek a hátamon a szőrszálak, de eléggé távol van, hogy ne essek pánikba. Nézem, ahogy tartja a fegyvert, ujja véletlenül sincs a sátorvas közelében, és folyamatosan semleges irányba áll a cső, nem veszélyeztet se engem, se a körülöttünk autózókat.
Eszerint ki van képezve, nem is kicsit, mivel a biztonsági szabályok teljesen ösztönösek a számára. És szereti ezt a fegyvert. Ezt nem lehet semmivel összetéveszteni. Nem csak célszerszám, vagy szükséges rossz, hanem megbízható társ, akire az életét is rábízná. Túl vannak jó pár veszélyes szituáción, és míg emberek hagyták már cserben, ez a fegyver soha. Szinte csodálkozom, hogy még nem mondta meg, milyen nevet adott a fegyvernek. Kezdem úgy érzeni, Dimitrius vagy hogy hívják nem csak fegyverboltos. Van valami kevésbé... tiszta másodállása is.
- Lenyűgöző - bólintok. - És praktikus. Valószínű már a legkönnyebb golyóálló mellények is megfogják, de én még nem láttam se vámpírt, se alakváltót kevlart viselni. Milyen tokot használ? Nem állítja el az irányzékot amikor elrakja?
Mennyibe kerül egy ilyen? Mármint az ezüstözés nélkül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Szomb. Május 20, 2017 6:37 pm

Teljesen oldott hangulatba kerültem a beszélgetés közben. Talán még az áruló kocsimnak is kezdek megbocsájtani, bár nem kéne így elhamarkodni az enyhülést. Mégis csak taxival kell mennem egy megbeszélés lefülelésére, ami lássuk be, kicsit gyalázatos. Pláne a rangom figyelembe véve. Hála isten, hogy erre az rutin feladatra nem voltam hajlandó újoncot vinni magammal. Minimum 6 hónapig hallgathatnám a sztorit ami a hihetetlen orosz importvadász szakmai felkészültségéről zengene ódákat. Arról tudomást sem vennének, hogy egy amerikai kocsi hagyott cserben...
- Ebben teljesen egyet kell értenem. Mintha csak a "Land Warrior" tender végeredményét summázta volna. Csodálatos teljes inter-kommunikáló tűzvezető és taktikai rendszerek egy katonában. Mesés harci tesztek és legendák a hatékonyságról a tűzvonalban. A gond csak a logisztika, a túlsúly, a tárolás/karbantartás volt, meg a pici komplexitás a rendszerben ami  paradoxon mód egy mechatronika mérnök és rohamlövész fúzióját igényelte annak teljes kihasználhatóságára. A méregdrága projekt ment is a kukába és pontosan az RAH-66 mellett landolt.  -
Hallgatva őt csak elmosolyodok. Az az igazi elsőre sötétnek látszó szinte már vigyorrá fajuló öröm jelenik meg az arcomon. Szóval a lelkét is?
- Olykor átmegy a kezemen egy kettő az említett fegyverekből és bizony én szemetet nem adok el, így magam is végzek egy bevizsgálást néhány leadott lövéssel megtűzdelve. Ha van hozzá hajlama, mikor lehetőség van rá csak egy csörgetés és már mehetünk is a lőtérre. innen egy városnyira van is egy pofás hely. A bejutást is meg tudom oldani és mielőtt úgy érezné túlzás... sose árt egy ismerős aki osztozik egy ember passziójában. A psycho...   - Hop.. hopppp, HOPP itt állj! Azt mégsem mondhatom, hogy az psychológusunk azt javasolta, hogy több időt kéne szociális környezetben töltenem. Fegyverek nélkül... ezt el is felejtettem. Sebaj már ha lenne egy havernak nevezhető entitás is sokat haladnék előre. Mondjuk meglépném azt mit 3-4 éve kérnek tőlem. A pillanatnyi megtorpanást sietve folytatom egy, szerintem jó, rögtönzéssel.
- Izé... így hülyén hangzik. Murdock a lőtérvezető biztos elnéző lenne egy pártoltam felé.
Mi csak psycho-nak becézzük, de így még második nekifutásra sem valami bizalomgerjesztő egy ilyen szó egy technikailag vadidegentől nem igaz?
- Próbálom fedezni magam, meglátjuk mekkora sikerrel.
Az önvédelmi kis gyönyörűségem feledteti a fura pillanatot. Legalábbis gyermeki tündöklést látok a visszapillantóból hátrameredni. Éreztem én, hogy csak kéreti magát és nagy fegyverrajongó a fazon. Csak mint minden hozzánk hasonló, ezt próbálja leplezni, mert aztán hallgathatja a liberális barmok szavalatait, amiből köszönöm tele a polc.
- Jó minőségű irányzékot nem bánt még egy olcsó tok sem. Pláne egy rendelt polimer tok, 3D nyomtató műhelyből. Ami pedig el is visz minket a válaszhoz. Borsor ára van egy ilyen összeállításnak, amivel nem akarom elvenni a kedvét.
Viszont a meglátása helyes. Sajnos a IIA kategóriás mellény is megfogja a 9mm. Ezt mondjuk végtagok és fejre való célzással lehet kompenzálni. Ha a célpont nincs drog hatása alatt  az ütés ereje át fog menni. Egy-két jól leadott 9 mm-es egy IIA vagy II-es kategóriájú mellényben lévő személynek akár a bordáit is megrepesztheti. Tehát egy sikeresen bevitt mellkaslövés okozhat annyi megtorpanást, hogy utána kényelmesen fejre lehessen folytatni a tüzelést.
- Ebbe talán jobban belemerültem a kelleténél...
- Tudja sok veterán van a vevői körben, meg psycho sem véletlen kapta a nevét. Ijesztő, de ragad az emberre az ilyesmi ha ezekben a körökben mozog. - Vakarom a tarkóm zavaromban és talán mosolyogni is próbálok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Szer. Május 24, 2017 8:48 pm

Csóválom a fejem.
- Az amerikai fegyvertenderek viccesebbek mint sok stand-up comedy. Komolyan úgy érzem, azért nincs értelmes mennyiségű pályázó, mert már senki nem veszi ezeket komolyan. Milliárdos pályázatok, aztán a győztes kihirdetése előtt, után, helyett meggondolják magukat, jó lesz még a régi vas jeligével.
A lőteres ajánlat határozottan jól hangzik. Úgyis sok időm van, több, mint dolgom, mivel alig alszom. Arra meg nem vagyok hajlandó, hogy minden percemben dolgozzak, annyira nem kell a pénz. Bár ez utóbbi kapcsán lehet változtatni kellene a hozzáállásomon, mert egyre erősödik a "kellegyilyen" érzés. Bár ha jobban belegondolok, nem is létszükséglet mindent azonnal, egybe beszerezni. Először a pisztoly. Aztán az egyedi markolat, elsütőszerkezet finomhangolása, ilyenek. Utána jöhet az irányzék. Majd a tok. Persze kell tok az irányzék nélküli változathoz is.
- Megígérhetem, hogy szaván fogom a lőtér látogatás kapcsán. Egy napon szeretnék olyan jó lenni, hogy egy IPSC versenyen indulhassak anélkül, hogy veszélyeztetném a saját vagy mások épségét. Nem, mintha a győzelemre pályáznék, nekem csak az élmény kell. Különben is, hogy is versenyezhetne egy halandó egy vérfarkas vagy egy vámpír reflexeivel, ha akad belőlük az indulók között is - teszem hozzá bizonytalanul. Indirekt kérdés. Ha alakváltók nem indulhatnak ilyenen, mondani fogja, és akkor ennyit erről.
- Valamikor, sok-sok éve az akkori párommal jártunk lőtérre, hobbilövészként. Láttuk, hogy ott gyakorolnak az IPSC pályán. Kicsi, föld alatti lőtér volt, lényegében teljesen elfoglalták a pályát, így várnunk kellett, míg végeznek. Aztán az egyik odajött, látva, hogy kezdők vagyunk, hogy nem-e akarjuk kipróbálni. Hát kipróbáltuk. Iszonyú jó móka volt, iszonyú rossz eredménnyel. Ráadásul a srác istenes lecseszést kapott a lőtérvezetőtől, mert se én se a párom nem kezeltük elég biztonságosan a fegyvert, hogy egyszerre mozogjunk és célra tartsunk.
Elmosolyodom a régi emlékre. A lőtérvezető velünk kedvesen beszélt, de szegény srácot leüvöltötte kicsit később, mikor azt hitte, nem halljuk. Igaza volt, egy-két pillanatra sikerült embernek a fegyverem csöve elé kerülnie, és javarészt az én hibámból.
- A mellények kapcsán inkább arra céloztam, hogy a lövedék fizikai jellemzői, ballisztikája túlzottan eltér a normáltól. A víz, legyen szentelt vagy nem, jó tizenegyszer könnyebb az ólomnál, és a vastagítás ellenére az ezüst puhább a réznél, amiből az FMJ köpenye általában készült. A becsapódáskor az ezüst túl könnyen behorpad, mert nincs mögötte az ólom, ami megtámasztaná. - elgondolkodom, és óhatatlanul előjön belőlem a fizikus. - Esetleg lehetne az ólom szilárdságát és súlyát valami nehezebb fémmel, mondjuk wolframmal pótolni. Nem kell teljesen kitölteni, elég egy merevítőborda, így, mivel nem FMJ hanem JHP, az ezüst továbbra is deformálódik, reped, szabadon engedve a szentelt vizet, de növelné a lövedék tömegét, ezáltal stophatását. Persze lehet, nem a wolfram az ideális, mivel nagyon magas az olvadáspontja ezért nehéz vele bánni. A platina viszont nem rossz. Vagy urán.
Megrázom a fejem, kicsit elkalandoztam. Nem hiszem, hogy pont tőlem lenne szüksége lőszerkészítési tanácsra. Főleg, hogy nem is igazán tudom, mire kell neki, mert hogy nem önvédelemre, arra komoly pénzt mernék tenni.
- Véletlen sem szeretnék okoskodónak tűnni, pláne mivel nem értek hozzá, de úgy tudtam, éles helyzetben se fejre se végtagra lőni nem praktikus, csak a tömegközéppontra. A fej túl apró és túl gyorsan mozog, a végtagok meg szintén aprók, és ha valaki adrenalin vagy drog hatása alatt van, hacsak nem sikerül akkora strukturális roncsolást okozni ami meggátolja a működést, nem nyer lényegében semmit. Medencecsont. Ha azt sikerül összetörni, lebénulnak az alsó végtagok, ami egy vámpírnak is problémát okozhat. Legalábbis ezt olvastam egy sebballisztikáról szóló cikkben - vonok vállat. - Hallott a Tueller tesztről? Késes támadó lőfegyver ellen?
Ha sok a veterán vásárló az jó hír nekem, mert a veteránok többnyire értenek is a témához, nem lehet nekik bármi szemetet eladni csak mert csillog a felületkezelés
- vigyorgok. - A becenevek meg nem ijesztenek meg. Éjszaka taxizom egy városban, ami tömve van vámpírokkal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ezirius
Vadász
Vadász
avatar

Foglalkozás : Vadász/Fegyvernepper
Tartózkodási hely : New Age City
Avatar : Michael Biehn
Hozzászólások száma : 86
Csatlakozott : 2014. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Szer. Aug. 09, 2017 6:36 pm

"Az amerikai fegyvertenderek viccesebbek mint sok stand-up comedy." Ezt mintha csak egy született Orosz mondta volna. Fel sem tűnt vagy csak nem akartam észrevenni, nem tudom, de mosolygok. Vajon, ha kicsit nyitottabban élnék több ilyen emberrel futnék össze? Elengedni a gyeplőt csak egy pár napra-hétre esetleg? Olyan távol áll ez már tőlem?
Kesernyés érzéssel jut eszembe a mai este valós célja. A kötelességek és a baráttokkal járó bökkenők. Ettől független állni fogom a szavam. Senki őrült túlzott figyelmét nem mozgatja, ha néha elugrok valakivel lövöldözni. Az akár még tanonc vagy társ is lehet. Nem egy lehetséges célpont.
- Oroszországban csak ember versenyezhet. Itt még nem volt szerencsém eljutni versenyekre, de le merem fogadni, a váltókkal számolni kell. Ha este rendezik akkor meg szinte biztos a vámpír induló. Nem lehet rá más ok. Bár az sem egy elrugaszkodott gondolat, ha a váltók külön kategóriában indulnak. Már az esélyek egyenlősége végett. Férfiasan megmondom... gőzöm sincs. Ami tuti, természetfelettivel érdemes csak egyoldalú tűzharcba keveredni.   - A tapasztalatot nem kell említeni. Bár miért is lenne gyanús egy ilyen megjegyzés? Ez szerintem mindenkinek evidens aki csak belegondol az emberi test határaiba. Esélyünk sincs...
Jópofa kis történet. Magam is emlékszem az első szituációs lövészetemre. Bár... én nem szórakozásból csináltam. - Senki sem pisztollyal a kezében születik, még a texasiak sem. Ettől független felelőtlen húzás volt a vezetőtől, ehhez kétség sem fér. Gyakorlott lövő kezében is olykor balesetet okoz a fegyver, de ki vagyok hogy bíráskodjak? Én is szívesen kipróbáltam volna már akkor is mikor még nem volt meg a kellő tapasztalatom. Nekem csak sok gyakorlás után jutott a pályából. - Na most kinek a pártján is állok?
Most kényes ponthoz érkeztünk. Ha minden részét elmagyarázom a lövedéknek. Akkor talán... végül is fegyverkereskedő vagyok, ismernem kell az árut.
- Ez tökéletes lenne, de minden más anyag ami nem ezüst vagy szenteltvíz csökkenti az ölőhatást. A gyártó állítása szerint maximalizálja ezt a faktort, bár áldozatok árán. A könnyű lövedék sokkal gyorsabban hagyja el a fegyvert. Drasztikusan gyorsabban, így az ezüstképes pisztolyokban alacsonyabb a cső huzagolás emelkedése, nehogy túlpörgesse a töltényt. A nagyobb sebesség pedig még inkább érzékenyebbé teszi az alapból is könnyen elműködő lövedéket. Megoldás lenne a kisebb lőpor öltet de ez a kisebb tömeggel párosítva nevetségesen gyengévé tenné a lövedéket. Sajnos választani kell a csőnél, felhasználás szerint. Az ötvözet vagy idegen vegyületű erősítés jó ötlet lenne, sajnos a kisméretű lövedékeknél nem kivitelezhető úgy, hogy érdemi változást okozzon a hatása drasztikus esése nélkül. - Vajon ő is vadász? Hatalmasat röhöghetnénk ha a végén kiderülne a tény, hogy esmást kerülgettük, tesztelgettük, pedig egy csónakban evezünk. Minden estre úgy hangzik mint akitől nem idegenek a fegyverek.
- Ez teljesen helyes amíg nem kerül bele a képbe a golyóálló mellény. Onnantól azt érdemes amit nem fed kevlár vagy kerámia. A medencecsont még tényleg egy áldott jó dolog. Azt speciel kevés alacsony védettségű típus fedi le. - Morfondírozok a gondolaton és komolyan jól esne erről is beszélni kicsit behatóbban, de azt bukás nélkül nem lehet.
- Jó magának. Sokan nem csípik a természetfelettieket. Nem tudom megvetni őket a félelmükért valamitől ami olykor a legpusztítóbb jelenség. Persze ebből jön az általánosítás meg a többi bla bla bla... Szóval mi is az a Tueller teszt? - Mindent én sem ismerhetek. A késes, pontosabban karmos támadó fegyveres ellen meg a fő profilom. Erről mindig szíven hallgatok akár meséket is. Pláne nem valami komolynak hangzó tesztet. Jó dolog nyitottnak maradni az újításokra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Dante
Véroroszlán
Véroroszlán
avatar

Foglalkozás : Taxisofőr
Avatar : Alfred Molina
Hozzászólások száma : 43
Csatlakozott : 2017. Feb. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   Pént. Aug. 18, 2017 11:59 pm

Elgondolkodom, hogy bevetek egy-két aljasabb taxis trükköt, hogy növeljem az út hosszát, de aztán elvetem. Ha észreveszi kiakad, jogosan, és akkor ugrott a lőterezés, arról nem beszélve, nem tudom, mennyire bosszantom fel vele. JHP lövedék ezüst köpennyel. Nem, nem akarom felbosszantani.
- Ennek érdemes lesz utána néznem - bólintok, igyekezve rejteni csalódottságom. Ha az oroszoknál nem engedik, kicsi az esélye, hogy itt fogják. Megcsóválom a fejem. - Hát, én inkább mindenfajta összecsapást elkerülnék a természetfelettivel. Se az nem szép, amikor egy vámpír elkap egy embert, se az, amikor a tömeg lincsel valakit. Részemről egyik oldalon se szeretnék állni. Nem tudom, a vámpírok szaglása mennyire jó, de hallottam olyan váltóról, aki kiszagolta a lőport. A lőtt seb, még ha meg is gyógyul, irgalmatlanul fáj, és már a meglövés puszta esélye elég sok vérlénynek, hogy agresszívvé váljon. Nem feltétlen rosszindulatból vagy szándékosan, csak a félelem csúf dolgokra képes.
Ezzel az állítással lehet, egy-két texasi nem értene egyet
- próbálok viccelődni. - Gyakorlott lövő okozta balesetek hajlamosak kevésbé súlyosak lenni. Nem tartják rossz irányba a fegyvert, így ha elsül, nem veszélyeztet semmit. Legalábbis gondolom, nem nézegettem statisztikákat ezzel kapcsolatban.
Tehát váltócső vagy külön fegyver kell az ezüst és a hagyományos lövedékhez? Ezt nem tudtam. Pedig teljesen logikus. Mondjuk az általam sorolt anyagok közül a platina eleve túl drága, az urán meg... inkább hagyjuk, túl sok baj van vele, nem hiszem, hogy 20mm alatti kategóriában lehetséges vele bármit kezdeni.

Belegondolok, hogy középiskolában volt egy osztálytársam, akinek eltörött a medencéje. Pontosabban nem csak eltörött, de darabokra esett. Lovagolt, a ló megijedt, levetette, majd rázuhant. Műtét műtét után, nem tudott hosszabban se állni, se ülni, se feküdni, mindenhogy fájt. Sose jött helyre teljesen, és nem is fog. Megborzongok, pedig nekem nem kell ilyesmitől tartanom. Én meggyógyulok. Kivéve, ha JHP lövedék ezüst köpennyel.
- A medencecsonttal csak az a probléma, hogy nagyon biztosnak kell benne lenni, hogy a célpont az akinek gondoljuk. Könnyen tolószékbe lehet juttatni egy vétlen kívülállót általa. Persze aki hegyes fogakkal rohan felém parázsló szemekkel, azt nehéz ártatlannak tekinteni. Na meg ha nem öli meg a lövés, a természetfeletti meg fog gyógyulni. Azt hiszem... - teszem hozzá bizonytalanul. Őszintén szólva nem tudom, hol van a magamfajták gyógyulásának a határa. Vajon ha puzzle-é törik a lapockám, az helyre fog állni magától? Vagy összeforr ahogy van, torzan? Netán műtéttel össze kell illeszteni? Mi van, ha ezüst kalapáccsal törik el? Vagy ha azért törik, mert átmegy rajta egy JHP ezüst köpennyel? Netán megáll a csontdarabok között?
- A váltókal nincs bajom - nem teszem hozzá, hogy azért nincs mert kerülöm a fajtámat,  mint a pöcegödröt, - de a vámpírok... kiráz tőlük a hideg. A farkasemberek, vértigrisek, a többi izé, felfogható egyfajta mutációnak, különleges képességnek. Nyilván sok kérdés van, mint például honnét jön a kiegészítő tömeg, amikor átváltoznak, ha ennyire gyors az anyagcseréjük miért nem öregednek gyorsabban, mitől erősebbek ugyanakkora izomtömeg mellett, de majd minden magyarázható kvantum-biológiával. A tömeg eleve sem az, aminek az átlag ember gondolná, mert csak egy tulajdonsága az energiának. De a vámpírok... halottak. Egy holt test, ami kimászik a sírból, parazita, élőlények vére kell, hogy fenntartsa magát. Távol álljon tőlem mindenfajta felsőbb hatalom emlegetése, de majd minden vallás egyetért abban, hogy a halál pillanatában a lélek távozik a testből. Egy alakváltó, még ha vadállat is, van lelke, míg egy vámpírnak nincs. Eljátszhatja persze, mert miért ne színészkedhetne, de akkor sincs lelke.
Értem én, hogy az emberek félnek a váltóktól, végülis erősebbek, gyorsabbak, agresszívabbak.  Irigyek, mert elsétálunk, ahol ők megnyomorodnak vagy meghalnak. De ugyanakkor a váltók képességei kiaknázható erőforrás. Gondolja el, tűzoltó, aki le tudja tépni egy összetört autó ajtaját, hogy kiszabadítsa a sérültet, nem kell várnia míg a szerszám odaér. Vagy akár odébb is tolhatja azt az autót. Orvos, aki kiszagolja a betegséget, még mielőtt bármi tünete lenne. Biztonsági őr, aki lát a teljes sötétben. Villanyszerelő, aki eszköz nélkül felmászik a póznára, és ha leesik, se lesz baja. Nyomozó, aki meg tudja találni az erdőben elveszett kisgyereket. Nem tehetek róla, de úgy érzem, még itt, New Age Cityben is, ahol több joguk van, elkótyavetyéljük a váltók jelentette előnyt, pusztán rasszizmusból és ostoba félelemből.

Veszek pár mély lélegzetet, próbálok lehiggadni, mert megint felhergeltem magam ezen a témán. Nekem nem ebben a kocsiban kellene ülnöm random idegent fuvarozni, hanem a holnapi eladásra készülnöm, vagy dolgozatokat javítanom… Megköszörülöm a torkom.
- Dennis Tueller egy rendőr volt, aki a ’80-as években végzett mindenféle gyakorlati kísérleteket abban, hogy késes támadó és rendőr összecsapásában mi az a távolság, ahonnét a rendőrnek van esélye fegyvert rántani és lövést leadni, mielőtt megbicskázzák. A teszt persze nem tökéletes, hisz egyrészt a rendőr tudja, hogy támadás éri, látja a támadót, és a szabály szerint nem mozoghat ki a támadás elől. Elvileg hét yard vagy közelebbi távolságnál a rendőrnek nincs ideje célzott lövést leadni, és ami lövés el is dördül, az sem fogja megállítani a támadót. A pontos számokra nem emlékszem, de valami ilyesmiről szól a dolog. Persze azóta a fegyverek, fegyvertokok sokat változtak.
Lehiggadtam, megnyugodtam. Hogy aztán aggódni kezdjek ezerrel, mikor rádöbbenek, mit is mondtam nemrég. Ez csúnya elszólás volt. Vajon észrevette és lebuktam...?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Csak egy fuvar - Ezirius & John   

Vissza az elejére Go down
 
Csak egy fuvar - Ezirius & John
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Midnight Tales :: New Age City :: Belváros-
Ugrás: