HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Útmutató
Hírek

Vadászok újratöltve, mindenki vessen rá egy pillantást, akinek kedves az élete.Bedobtunk pár új canont, ajánljuk a "keresd a párját" játék kedvelőinek.Csak a rangfoglaló ad erőt és mindent lebíró akaratot.Az oldal nyitott:
2010. december 7-én

STAFF

Demetrius
Admin

Profil - PM

Multi: Jane Bianchi


Rain Phantomhive
Moderátor

Profil - PM

Multik:
Judas
Mavis Rosenthal
Luukas Richter
Chat
Latest topics
» Alapítvány épülete- Dave & Vero
Vas. Nov. 18, 2018 3:00 pm by Veronica Thorne

» Step by Step - Trevor & Ana
Csüt. Nov. 16, 2017 11:27 am by Trevor Estacado

» Why? - Chloe & Trevor & Ana
Csüt. Nov. 16, 2017 10:37 am by Trevor Estacado

» Greg & Lexi
Hétf. Nov. 13, 2017 9:38 pm by Alexis Clarke

» Autók és egyéb gondolatok - Daniel - DJ
Csüt. Okt. 05, 2017 9:28 pm by David Johnas

» Kronológia
Hétf. Szept. 25, 2017 2:43 am by John Dante

» Derek & John A tigris és az oroszlán
Pént. Szept. 22, 2017 4:28 am by John Dante

» Elmaradt kötelesség - Ms Clarke & John
Pént. Szept. 22, 2017 4:14 am by John Dante

» Hazatérés és egyéb katasztrófák - DJ, Phil, Promi
Szer. Szept. 06, 2017 8:49 am by David Johnas

Top posting users this month
Statisztika
Aktív tagjaink: 35
Lányok: 14
Fiúk: 21

Emberek: 6
Vámpírok: 5
Vérfarkasok: 7
Vérgepárdok: 3
Vérhiénák: 2
Véroroszlánok: 5
Vérpatkányok: 0
Vértigrisek: 4
Vadászok: 3
Holdfázis
CURRENT MOON

Share | 
 

 Vadászok ~

Go down 
SzerzőÜzenet
Demetrius
Vámpír
Vámpír
Demetrius

Avatar : Tobias Sorensen
Hozzászólások száma : 293
Csatlakozott : 2013. Jul. 23.

TémanyitásTárgy: Vadászok ~    Szomb. Márc. 22, 2014 1:46 pm

Vadászok


Leírás:


Eredetük:
Vadászok azóta léteznek, mióta megjelent a Földön a természetfeletti, hiszen mindennek, ami csak létezik e világon, van egy ellensége, aki vadássza. Eleinte nagyon szervezetlenek voltak, és kevés tudásuk volt, gyakorlatilag mindenkit megöltek, akiről csak sejtették, hogy az illető több, mint szimpla ember. Hiába volt az a legártalmatlanabb vérállat vagy vámpír, gonosznak bélyegezték meg őket, olyanoknak, akiket megszállt a sötétség, és csak a halál útján szabadíthatják meg a lelküket az ördög fogságából.
Szervezetlenek voltak, és kezdetleges fegyverekkel bírtak, de az idő előre haladtával egyre jobb módszereket és eszközöket dolgoztak ki, hogy lemészárolják a természetfelettieket. Ez azonban nem mehetett sokáig nyíltan. Ahogy az idő telt, nemcsak fejlődések mentek végbe, hanem visszaesések is. Volt egy idő, mikor nem végezhették feladatukat nyíltan. Egyre több olyan személlyel végeztek, aki látszólag teljesen normális polgár volt, és hamarosan mindenki őket kezdte el üldözni. Azokat, akik elvileg megszabadítják az ártatlanokat a gonosztól.
Megfelelő hatalmak elhintették azt a pletykát a megfelelő helyeken, hogy a Vadászok Szövetsége feloszlott, a munkájukat befejezték, nem avatkoznak bele semmibe sem ezután.
Ez nem volt igaz természetesen. Titokban kezdtek el működni, vezetőt választottak maguknak, aki egy központot hozott létre, ahol kiképezhették az új vadászokat. Rengeteg ilyen központ létezik világszerte, a legtöbb fejlett országban egy, kivéve ott, ahol a vámpírok túl erős hatalmi bázist tartanak fent.

Új tagok beszervezése:
Vannak, akik születésük jogán lesznek vadászok, nekik a szüleik és ő szüleik is már a vadászok csoportjába tartoztak. Léteznek bizonyos vadászklánok, akiknek sarjait akár erőszakkal is erre az útra kényszerítik a felmenőik. Viszont ha csak így biztosítanák az utánpótlást, egy idő után elfogynának, hiszen nem ritka az az eset, amikor egy harc során nem csak az alakváltó veszik oda, hanem a gyilkosa is olyan mértékben megsebesül, hogy már nem képes felgyógyulni.
Elsősorban olyan személyeket keresnek (egyszerű halandókat, hiszen vérállat és vámpír nem lehet vadász), akiknek valamilyen családtagja vagy szerette természetfeletti lények áldozatává vált. Az ilyen embereket a bosszú hajtja, ezáltal könnyen beszervezhetőek, ám előtte megfigyelik a vadász jelölteket, hogy képesek lennének-e az ölésre vagy csak a szájuk jár, mikor a bosszúról értekeznek.
Ha valakit megfelelőnek ítélnek meg, akkor elkezdődik a kiképzése, megtanítják, hogyan kell harcolni, fegyverekkel bánni, hogy aztán, mikor kellőképpen felkészült ő is elkezdhesse róni az utcákat. Először csoportosan, majd ha már kellő gyakorlatot szerzett, egyedül is mehet.

Működésük:
Ma már a vadászok csoportja olyan, hogy mindenki tud róluk, de senki sem emlegeti őket. Illegálisak, hisz nem kapnak kivégzési parancsot, csak mennek és végzik a dolgukat. Az évek során kifinomultabbak lettek, és kezdték belátni, hogy nem minden természetfeletti lény egyenlő az ördöggel, már csak az olyanokkal végeznek, akiről egészen biztosan tudható, hogy ártatlan embervér tapad a kezükhöz. Az elborult elméjű alakváltókra és vámpírokra szoktak ráállni csoportosan, ha más (például a falka, vagy egy dühös ellenség) meg nem előzi őket.
Az egész szervezet egy ember kezében van, Ő általában a legtapasztaltabb vadász, és amikor visszavonul, átadja a szerepét az általa leginkább rátermettnek tekintett tagnak, aki nem feltétlenül a legidősebb vadász lesz. Mindig más szempontok alapján történik a vezető kiválasztása, de a szervezet legtöbb tagjának fogalma sincs, természetesen, hogy ki is áll a szervezet élén, olykor azt sem tudják pontosan, kitől kapják a parancsokat.


Hierarchia:


Vezér:
A vezér egy igazán tapasztalt, legendás vadász, a logika és a taktika mestere. Jelentős politikai, üzleti és személyes befolyással bír. Ő a bábmester, aki a háttérből mozgatja a szálakat, ő az, aki élet és halál tényleges ura nemcsak ebben a városban, hanem az egész világon. Állítólag emberfeletti képességekkel bír, gondolatolvasó, látnok, és nem egy több ezer éves vámpírmatuzsálem esett már neki áldozatul. Egyesek szerint nő. Senki sem ismeri, megbízottak révén kommunikál a Trónusokkal, nagy ritkán az Archokkal. Néhányan ismerik a hangját.
Bizonyos ciklusonként vezérváltásra kerül sor. Mindig vannak jelöltek és önjelöltek, ennek folyamata azonban titkos, és többnyire az eredményei is - mivel sohasem lehet tudni, hogy egy-egy Trónus miért is nem szól bele többé a helyi viszonyokba...


Trónusok:
Ők azok, akik a legközelebb állnak a vezetőhöz. Befolyásos döntéseket hozhatnak. Több tartós és megbízható kapcsolatot ápolnak a természetfelettivel. Vannak, akik a nyilvánosság előtt élik életüket, például politikusok, egyetemi tanárok, kutatók. Vannak, akiknek valós személyazonossága sincsen, specializációjuktól függően. Nem vállalnak közvetlenül tanítványokat, sem küldetéseket, hiszen erre megvannak a megfelelő emberek a Szövetségben. Legtöbben a legmegbecsültebb vadászklánok fejei közül kerülnek ki, ám vannak, akik tudásuk, tehetségük és manipulációs készségüknek hála foglalták el ezt a helyet. Egyesek szerint a "Vezér" csupán egy mítosz, és valójában azt gyanítják, hogy a Trónusok irányítják a világméretű Vadászszövetséget.
New Age Citynek két Trónusa is van, akik nem mindig állnak egyetértésben egymással. Egyikük a Blackwell Klán feje, másikuk identitása ismeretlen a diákok előtt, de a pletykák alapján igen magas rangú politikus.
A Trónus a fej, mely a testet irányítja.


Archok:
A légiók vezetői, a frontvonal parancsnokai és élharcosai. A legtapasztaltabb vadászok, akik nem befolyásukkal küzdenek, hanem fegyverekkel, elszántságukkal. Ők a legalsó szint, akik még egyáltalán tudják, hogy a vadászoknak nem feltétlenül van köze ahhoz a magasztos eszméhez, melyre felesküdik minden Angyal a beavatása után: hogy őrzik az egyensúlyt és védik az ártatlanokat.
Az Archok egyedül dolgoznak, vagy egy nagyobb csapatot irányítanak. Feltétlen engedelmességgel tartoznak feljebbvalóiknak. Családjuk nem lehet, akit pedig szeretnek, arra célkeresztet festenek ellenségeik számára (hiszen ezen a szinten már van belőlük bőven).
Az Archok a kar, mely a fegyvert forgatja.


Angyalok:
Azok a vadászok, akik letették az esküt, Angyalokká válnak. Őket nem köti semmiféle házassági tilalom, bár a legtöbbjük fiatal, 25-35 év közötti. Ők még nem vállalhatnak tanítványt. Az Angyalok a harcosok, azok, akik a munkát végzik. Ők az informátorok, akik kapcsolatban állnak mindenféle alsóbb társadalmi réteggel (járőrökkel, prostituáltakkal, sajtósokkal, bankárokkal, dílerekkel stb.). Ők a nyomozók, akik egy-egy vámpírmatuzsálem vagy egy-egy falka szakértői. Ők azok, akik ha kell, csoportban, ha kell, egyedül dolgoznak. Olykor Szeráfokkal és Kerubokkal is együttműködnek, de nem ez a fő profiljuk.
Az Angyalok a fegyverek, mellyel lesújt a kar.


Szeráfok:
A Szeráfok olyan Angyalok, akik valamilyen okból kifolyólag nincsenek épp tűzközelben. Ennek oka lehet sérülés, vagy egy bizonyos kor elérése, esetleg tanítói, mentori ambíciók. Tanítónak lenni igen hálás feladat, a Szeráfok mind igen nagy megbecsülésnek örvendenek diákjaik szemében. Az Archok is nagyra értékelik a munkájukat, hiszen tisztában vannak vele, hogy az ő kezükben van a jövő generációja. Mindenféle tudással rendelkeznek, melyek ahhoz kellenek, hogy remek vadászokat képezzenek. Polgári foglalkozásuk is lehet, van, aki rendőr, tanár, vagy épp pizzaszakács egy zseniális késkészlettel. Diákjaik számára mindig elérhetőek.
A Szeráfok a kovácsok, kik a fegyvert a tűzben edzik.


Kerubok:
Azok a tanítványok, akik már túl vannak a kiképzés kétharmadán, az eskük előtt állnak. Egyedül nem vállalhatnak küldetést, Szeráfuk minden esetben elkíséri őket (akkor is, ha a Kerubok nem tudnak róla). Egy NAC méretű városban több osztály is létezik, közöttük rangsorral: a legelitebb osztály az Alfa, a második a Béta, és így tovább, folyamatos rivalizálásban állva egymással a nagyobb elismerésért. Egy osztály 3-4 fős, és ők később, az eskütétel után gyakorta együtt vágnak neki vadászéletüknek. Úgy válogatják össze őket, hogy készségeik, jellemük és képességeik kiegészítsék egymást.
Kiképzésük ebben a periódusban többnyire gyakorlati feladatokra fókuszál, főleg az utolsó évben. Ez a tréningnek az a szakasza, mikor a Keruboknak mentálisan is fel kell készülniük az előttük álló feladatokra, és ez sokszor nem könnyű. Sokan az eskütétel előtt morzsolódnak le, bár a megfutamodás igen nagy szégyen, főleg, ha a Kerub neves vadászdinasztiából származik. A klánok ilyenkor inkább eltüntetik a szégyenfoltot, mely becsületükön esett.
A Kerubok a lángok, melyből fegyverek válnak.


Gyermekek:
Fiatal tanítványok, akik eleinte harci kiképzést kapnak, és elméleti alapokat a természetfelettiről, némi ideológiai háttérrel. Valójában nem a kor az elsődleges, Gyermeknek számít az a 18 éves kamasz is, akinek vámpírok szaggatták szét a családját, és bosszúra vágyik, csak nem tudja még, hogyan lásson hozzá, de már beszervezték.
A tanulás során át kell menniük bizonyos teszteken, hogy Kerubokká válhassanak, így bizonyítva rátermettségüket és elhivatottságukat.
Igen sokan gondolják meg magukat ebben a kezdeti szakaszban. Ők még gond nélkül elhagyhatják a Vadászokat. Épp ezért nem is osztanak meg velük túl sok információt magáról a Vadászszövetségről, épp csak a kiképzési bázis helyét és a Szeráfjukat ismerik. Hogy egymásra ne jelentsenek veszélyt egy esetleges kiugrás során, névtelenül folyik az oktatás, 5-8 fős csoportokban.
A Gyermekek a parázs, a tűz magja.Renegátok:
Ők a fekély, az árulás, a káromlás. Akik többször is tagadtak meg parancsot, akik valaha is kerültek közeli kapcsolatba a természetfelettivel és csábultak el a hatalom kísértésétől. Akik szívében felébredt a tisztátalan vágy a poszthumán létre. Akikben többé egy vadász sem bízhat, akik közellenséggé váltak, akik elhagyták a Szövetséget és vadásznak rájuk.
A Renegátok a fertőzött hús.


A hierarchia kialakításáért köszönettel tartozunk Eziriusnak, aki elindította az ötletelést és rengeteg inspirációval szolgált a rendszerhez.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Demetrius
Vámpír
Vámpír
Demetrius

Avatar : Tobias Sorensen
Hozzászólások száma : 293
Csatlakozott : 2013. Jul. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Vadászok ~    Csüt. Ápr. 10, 2014 8:33 pm

VADÁSZOK

Vezető
Személye ismeretlen / c a n o n

Trónusok
Tadeus Blackwell / c a n o n

Archok
Edward Wilkes / c a n o n
Ezirius

Angyalok

Szeráfok

Kerubok
Amelia Blackwell / c a n o n
Amadeus Blackwell / c a n o n

Gyermekek

Renegátok
Carolyn Messer / c a n o n

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Vadászok ~
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Midnight Tales :: Fontos Információk játék előtt :: A világ bemutatása, fajleírások-
Ugrás: